Bas de Weerd

“Door jouw aanwezigheid was het verdriet om het overlijden van mijn vader enigszins draaglijk. Je gaf mij kracht om door te gaan, regelde dingen zoals mijn vader dat wilde. Je warmte, geduld, je lach en je persoonlijkheid waren een geweldige steun. Ik zal je niet vergeten! Voor mij ben je uitvaartondernemer van het jaar!”

Bovenstaande is één van de reacties die ik ontving na het begeleiden van een uitvaart. Dit is waarom ik uitvaartbegeleider ben. Zodra ik een telefoontje krijg, voel ik het vertrouwen dat mensen aan mij geven. Dat is een bijzonder moment, waar ik zorgvuldig en zorgzaam mee omga. Als ik bij mensen binnenstap, wil ik dat zij voelen dat hen zorg uit handen genomen wordt.

Ik houd van het vak dat ik al ruim zestien jaar uitoefen. In 2017 besloot ik kleinschalig verder te gaan, zoals ik ooit begon. Ik wilde terug naar de basis: met tijd en aandacht nabestaanden begeleiden bij het organiseren van een uitvaart. Dat is wat ik graag doe.

“Het afscheid is het laatste moment in het levensboek van een overleden dierbare, een dag die het levensverhaal op een mooie manier mag sluiten. Die laatste bladzijde doet er ook toe.”

Onopvallend aanwezig

Ik ben bij voorkeur onopvallend aanwezig, maar op de voorgrond waar nodig en wenselijk. Als nabestaande heb je ruimte nodig om je op het afscheid voor te bereiden, de invulling daarvan is voor iedereen anders. Iedere uitvaart is maatwerk. Ik waardeer en respecteer tradities, maar denk ook graag mee buiten de gebaande paden en sta open voor creatieve invullingen van nabestaanden. Het is het laatste moment in het levensboek van een overleden dierbare, een dag die het levensverhaal op een mooie manier mag sluiten. Die laatste bladzijde doet er ook toe.

Ik ken de diverse kanten van het vak, de mooie kant van het klaarstaan voor mensen en de moeilijke kant die het vak als mens van je kan eisen. Alles moet kloppen. Ik wil dat nabestaanden terugkijken op een mooie, waardevolle en persoonlijke uitvaart, één die georganiseerd is met aandacht en warmte en waarbij niets over het hoofd is gezien. Het gaat vaak om dat ene stapje extra en die zet ik graag.

Bas de Weerd

Bas de Weerd

Bas is eigenaar van De Weerd Uitvaartverzorging en al ruim 16 jaar actief als uitvaartbegeleider. Tien jaar geleden startte hij als zelfstandig ondernemer. In 2017 verkocht hij zijn belangen als vennoot van Herman Bakker Uitvaartzorg in Deventer en besloot kleinschalig verder te gaan, zoals hij ooit begon. “Ik wilde terug naar de basis: met tijd en aandacht nabestaanden begeleiden bij het organiseren van een uitvaart.”

De voordelen bij De Weerd uitvaartverzorging

Keuzevrijheid

Kies zelf wie uw uitvaart verzorgt, waar u ook bent verzekerd.

Heldere tarieven

Wij hanteren één tarief en u weet exact waar u aan toe bent.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van éénmalig €20,- bespaart u €450,- op uw uitvaart.

Bas de Weerd

“Hoe u de uitvaart ook voor u ziet, een afscheid is een kwestie van een zorgvuldige afstemming van wensen en mogelijkheden.”