Hanneke van de Plassche

Na een studie Sociale Wetenschappen in Utrecht ben ik sinds 2002 werkzaam als organisatieadviseur, trainer en coach in (voornamelijk) het bedrijfsleven. Na 15 jaar in Utrecht te hebben gewoond, woon ik nu met mijn man en drie zoons in Deventer.

In 2006 verbond ik mij, naast mijn werk, als vrijwilliger aan Mappa Mondo. Dat is een huis van het Rode Kruis waar kinderen met een levensbedreigende ziekte wonen en logeren. Ik vind het verrassend en vertederend om te zien hoe kinderen omgaan met ziek zijn en de dood. Deze kinderen leven vooral in het hier en nu en zijn gericht op wat zij wel kunnen in plaats van op wat zij niet kunnen. Daarmee geven zij per definitie waarde aan elke dag. Maar ik zie daar ook de worsteling van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. De worsteling om hun eigen leven vorm te geven en tegelijk veel zorg en aandacht te hebben voor een kind dat ernstig ziek is.

 

“Het is belangrijk en fijn om een afscheidsceremonie
in te vullen die aansluit bij degene die je los moet laten.”

Uitvaartbegeleiding

Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om afscheid van elkaar te nemen voor het overlijden; en ook hoe fijn het is, voor iedereen die er omheen staat, om een afscheidsceremonie in te vullen die aansluit bij degene die zij moeten loslaten. Daarom besloot ik om de opleiding tot uitvaartbegeleider te gaan doen. Om mensen te kunnen begeleiden in die moeilijke fase van hun leven. Om mensen te begeleiden naar het einde toe. Om naasten na een overlijden te ondersteunen bij het geven van vorm en inhoud aan een afscheidsdienst op de dag van de uitvaart. Maar zeker ook voor de mensen die zo heel plotseling afscheid moeten nemen en geen tijd krijgen om zich op dit afscheid voor te bereiden. Zij hebben ruimte nodig om de situatie tot zich door te laten dringen en moeten tegelijkertijd afscheid nemen en een ceremonie voorbereiden. Hen kan ik daarin bijstaan door rust en structuur te geven en hen tot de kern van iemands leven te brengen om zo een passend afscheid vorm te geven.

Expertise delen

Naast mijn begeleiding rondom sterven en rouw geef ik mijn expertise door aan professionals in de zorg (bijvoorbeeld huisartsen), managers en docenten, zodat ook zij in staat zijn om de juiste begeleiding en steun te bieden. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf Verlieskracht.

Hanneke

Hanneke

Binnen De Weerd Uitvaartverzorging is Hanneke van de Plassche uitvaartbegeleidster en nazorgconsulente. Daarnaast werkt Hanneke vanuit haar bedrijf Verlieskracht als trainer en coach, om haar expertise op het gebied van rouw en rouwbegeleiding door te geven aan zorgprofessionals en bedrijven.

De voordelen bij De Weerd uitvaartverzorging

Keuzevrijheid

Kies zelf wie uw uitvaart verzorgt, waar u ook bent verzekerd.

Heldere tarieven

Wij hanteren één tarief en u weet exact waar u aan toe bent.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van éénmalig €20,- bespaart u €450,- op uw uitvaart.

Hanneke van de Plassche

“Bij een plotseling afscheid is ruimte nodig om de situatie door te laten dringen en tegelijkertijd moet er afscheid genomen worden.”