Mandenmakershoek 15 8131 CZ WIJHE
Home Contact

Crematie

De keuze voor een begrafenis of crematie wordt gevoelsmatig gemaakt. Wij nemen de tijd om u uw eigen keuzes te laten maken.

Als u kiest u voor een crematie, dan zijn er verschillende mogelijkheden in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld terecht in Crematorium 'Steenbrugge' in Deventer, Crematorium 'Kranenburg' in Zwolle www.crematoriumkranenburg.nl , Crematorium 'Dieren' in Dieren www.crematoriumdieren.nl , Crematorium Heidehof in Ugchelen (Apeldoorn), Crematorium 'Slingerbos' in Ede.

Eigen invulling

In elk crematorium kunt u terecht voor condoleances, plechtigheden en koffietafels. In elk crematorium kunt u zelf uw invulling geven aan de manier van afscheid nemen. Wij geven u graag alle informatie hierover.
Bij enkele crematoria, zoals bij Crematorium Steenbrugge of Kranenburg is er ook de gelegenheid voor opbaring. Deze crematoria beschikken over sleutelkamers waar u 24 uur per dag terecht kunt.

Een urnengraf

Een urn kan ook begraven worden in een urngraf. Mensen die wel willen worden gecremeerd maar die niet willen dat de as wordt uitgestrooid of dat een urn wordt meegenomen naar huis, hebben de keus om de urn te laten begraven in een urngraf. Grafrechten en kosten zijn verschillend per gemeente of begraafplaats.

As verstrooien

In of op een graf kan ook een asbus of urn worden bijgezet of as worden verstrooid. Het onderhoud wordt, tegen betaling, gedaan door de gemeente. Wanneer het grafrecht verlopen is, kan de gemeente de gedenksteen verwijderen en het graf ruimen. De rechthebbende van het graf wordt hiervoor tijdig geïnformeerd.

Wanneer u de as wilt laten verstrooien, is dit mogelijk op het terrein van de crematoria. U wordt hierbij geholpen door medewerkers van het crematorium.

Het is ook mogelijk om zelf de as te verstrooien. Dit kan op verschillende manieren. Per schip, per vliegtuig of met een heliumballon. Kijkt u op de onderstaande links voor meer informatie.
www.asverstrooiing.nl www.ballonverstrooiing.nl

Indien een gedeelte van de as wilt verwerken in een assierraad, neemt u dan informatie met ons op en wij adviseren u hierin.

Voor meer informatie neem u contact op met Bas de Weerd.

Uitvaart