Kinderuitvaart

 

U wilt er niet aan denken en toch kan het u overkomen dat uw kind overlijdt. Wij helpen u om aan een kinderuitvaart een speciaal karakter te geven. We houden rekening met de vriendjes en vriendinnetjes die tijdens de uitvaart of herdenkingsbijeenkomst aanwezig zijn. We kunnen de kinderen in een troosthoek met kussens en knuffels een eigen bijzondere plek geven in aula of kerk. Vanzelfsprekend krijgen de kinderen de gelegenheid hun tekeningen, foto’s, bloemstukjes of afscheidsbriefjes bij hun vriend of vriendin achter te laten.

Rouwkaarten en muziek

De uitvaart van een kind verschilt van de uitvaart van een volwassene. Dat komt ook naar voren in bijvoorbeeld het drukwerk en in de omlijsting van het afscheid. Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van een rouwkaart. Bij het overlijden van een kind zijn er speciale kaarten beschikbaar. U kunt deze kaart personaliseren door deze te voorzien van een foto of u kunt onze illustrator vragen om de rouwkaart te voorzien van een passende tekening.
Een online familiepagina/condoleancepagina kan ook een mooi middel zijn om de steunbetuigingen te verzamelen.

Muziek bij een afscheid kan troost geven of mooie herinneringen oproepen. In het geval van een kinderuitvaart kunt u denken aan de favoriete liedjes van uw kind. Noon maakt passende en gevoelige muziek over leven met de dood, waaronder ook enkele kinderliedjes.

Mandjes en kistjes voor kinderen

Voor de uitvaart van kinderen zijn speciale kistjes en mandjes beschikbaar. Zo maakt Amelius kleding en kindermandjes op maat, voor een warm en waardig afscheid van overleden kindjes.
Arnaldo Lopez maakt prachtige hartvormige houten kistjes en urnen. Voorbeelden vindt u op zijn website Hart van Hout.

Herinneringen creëren

Wanneer uw kind overlijdt, wilt u iedere herinnering die u nog kunt maken vastleggen. Wij kunnen na het overlijden door middel van inkt hand- en voetafdrukken maken van uw kind. Deze afdrukken kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een gepersonaliseerde rouwkaart, u kunt de afdrukken verwerken in een sieraad of tatoeage of u kunt de afdruk opnemen op de grafsteen of urn. Ook is het mogelijk gipsafdrukken te maken van hand en/of voet, om zo een waardevolle driedimensionale herinnering vast te leggen van uw kind.

Kinderuitvaart op maat

Bij iedere uitvaart doen wij ons uiterste best om er een persoonlijke uitvaart van te maken. In het geval van een kinderuitvaart is dit nog belangrijker. Neem afscheid op een manier die bij u en uw kind past. Er is veel mogelijk. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden om van een kinderuitvaart een troostrijke herinnering te maken.

Na de uitvaart

Na de uitvaart spreekt de stilte. Contact met andere ouders kan u helpen in het proces van rouw. Een aantal mogelijkheden:

Stichting Lieve Engeltjes
www.lieve-engeltjes.nl

Vereniging ouders van een overleden kind
www.vook.nl

Stichting Achter de Regenboog
www.achterderegenboog.nl

Keuzevrijheid

Kies zelf wie uw uitvaart verzorgt, waar u ook bent verzekerd.

Heldere tarieven

Wij hanteren één tarief en u weet exact waar u aan toe bent.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van éénmalig €20,- bespaart u €450,- op uw uitvaart.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op!

De Weerd Uitvaartverzorging

“Veel is mogelijk. Samen zoeken we naar een uitvaart die bij u en uw dierbare past.”