Nazorg

Natuurlijk houdt onze zorg niet op na de uitvaart. Het is onvermijdelijk dat er na de uitvaart nog dingen geregeld moeten worden. Daarom stellen we direct informatie beschikbaar voor de afwikkeling van de nalatenschap.

 

Nabestaandendesk

De afwikkeling van een nalatenschap is maatwerk. Met onze Nabestaandendesk-service bieden wij maatwerk. Dit is een online platform met een checklist die zich aanpast aan uw persoonlijke situatie. Heel eenvoudig komt u erachter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heeft u snel overzicht en heeft u ook alles na de uitvaart goed geregeld.

Liever een boekje?

Bent u niet zo digitaal?  Of werkt u liever alles af op uw eigen manier? Dan kunt u van ons een handzaam boekje ontvangen om de nalatenschap af te wikkelen: ‘Zorgen Erna, Hulp bij afwikkeling van de nalatenschap.’ Wij begeleiden u graag in het maken van een passende keuze voor uw situatie. Dat bent u van ons gewend.

 

Emotioneel

Rondom een verlies is er sprake van rouw. Hoe u het verlies ervaart hangt af van heel veel omstandigheden. In het begin is het misschien wel fijn om te weten wat rouw is, wat u allemaal kunt voelen of wat u juist niet voelt. Wij bieden u graag het boekje ‘Verlies’ aan om u een klein beetje op weg te helpen.

 

Kinderen

Kinderen hebben zo hun eigen manier in het omgaan met de dood. Wij hebben een speciaal boekje voor ouders/opvoeders en een werkboekje voor het kind zelf. Informeert u gerust naar deze uitgaven: ‘Kinderen helpen bij verlies’ en het herinneringboekje ‘Dag Lieve…’

 

Evaluatie

Na enkele weken kijken we met u graag nog even terug op de uitvaart. Dat doen we persoonlijk. We willen graag weten wat u ervan vond en tevens kijken we met u vooruit naar wat er nog nodig is.

Hulp bij rouwverwerking

“Rouw is geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden.”

Rouw is een hele normale reactie op het missen van een dierbaar persoon in uw leven. Soms komt u er in dit proces niet alleen uit. Rouwbegeleiding kan in dat geval helpend zijn.
Onze collega Hanneke van de Plassche biedt met In Liefde Loslaten rouwbegeleiding aan nabestaanden. Zij helpt u om een nieuwe balans in het leven te vinden. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de website van In Liefde Loslaten.

Hanneke schreef ook het boek Rouwe Kost, een handreiking bij verlies en rouw. In dit boek vindt u informatie, tips en ervaringsverhalen, afgewisseld met luchtige tekeningen en strips. Het boek kan een houvast zijn bij thema’s als rouw en sterven.

Keuzevrijheid

Kies zelf wie uw uitvaart verzorgt, waar u ook bent verzekerd.

Heldere tarieven

Wij hanteren één tarief en u weet exact waar u aan toe bent.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van éénmalig €20,- bespaart u €450,- op uw uitvaart.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op!

De Weerd Uitvaartverzorging

“Rouw is een hele normale reactie op het missen van een dierbaar persoon in uw leven”