Een uitvaart die past

Als er iemand overlijdt die dicht bij u staat, komt er veel op u af. Of u nu wel of niet voorbereid bent, het is een emotionele ervaring. Het laatste waar u op dat moment waarschijnlijk aan wil denken, is het organiseren van de uitvaart. De werkwijze bij De Weerd Uitvaartverzorging is zo ingericht dat u zich zo min mogelijk bezig hoeft te houden met de randzaken. Dit is hoe we dat doen.

Regel zelf uw uitvaart

Kent u dat gevoel? Diep in uw hart weet u dat het tijd is om over uw uitvaart, of die van uw dierbare, na de denken. U weet dat het tijd is om zaken te regelen. Maar u stelt het steeds uit.

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat de dag komt dat u afscheid moet nemen. Wanneer u zelf niets regelt, moeten uw nabestaanden in alle haast, met stress en verdriet, een uitvaart regelen. Het kan daarom fijn zijn om al voor het overlijden contact op te nemen. Regel daarom nu al een oriënterend gesprek met een uitvaartverzorger van De Weerd Uitvaartverzorging. We komen geheel vrijblijvend bij u langs en bespreken elk onderdeel van de uitvaart. Op basis van uw wensen maken we desgewenst een gespecificeerde offerte. De ervaring leert dat dit duidelijkheid en rust schenkt aan alle betrokkenen.

De voordelen van een kennismakingsgesprek:

  • We helpen wensen helder te krijgen
  • Er ontstaat financiële duidelijkheid
  • Het schept rust

Een dierbare overlijdt

Een overlijden is een heftige gebeurtenis. Neem daarom eerst de tijd om hierbij stil te staan. Nadat de dokter is geweest, kunt u contact opnemen met De Weerd Uitvaartverzorging. Vanaf dat moment ontstaat een intensieve samenwerking die ongeveer een week duurt. In deze moeilijke periode kunt u rekenen op de goede zorgen van De Weerd Uitvaartverzorging. Wij zijn er om u te ondersteunen bij het vormgeven van een stijlvol en persoonlijk afscheid. Doordat wij proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen, geven wij u de tijd en ruimte waardoor u zich kunt richten op wat voor u belangrijk is.

Eén vaste uitvaartverzorger

Wij sturen u tijdens deze bijzondere periode in uw leven nooit van het kastje naar de muur. Bij ons krijgt u één vaste uitvaartverzorger, zodat u tijdens deze periode steeds een vertrouwd gezicht ziet. Onze uitvaartverzorger komt naar u toe, waar en wanneer u dit wilt.

De dagen voor de uitvaart

Een uitvaart organiseren betekent veel regelen en beslissen, zeker wanneer u hier niet eerder over nadacht. Met onze uitvaartverzorger maakt u keuzes over begraven of cremeren, de rouwkaart, bloemen en locaties. Wij regelen deze zaken voor u. Zo heeft u tijd voor het schrijven van teksten, het kiezen van muziek of het verzamelen van foto’s.

Onze uitvaartverzorgers nemen de tijd voor u. U hoeft alle beslissingen dus niet in één marathonsessie te proppen. Als het nodig is komen wij de volgende dag terug om verdere details te bespreken. Stap voor stap komen we zo tot een afscheid dat bij u en de overledene past.

U bepaalt zelf wat onze rol is tijdens de afscheidsdienst: dat kan op de achtergrond zijn, als spreker namens de familie of als ceremoniemeester.

Adviserend en creatief

Wij trainen onze uitvaartverzorgers om buiten de gebaande paden te denken. Zelfs als u al duidelijk voor ogen heeft hoe u de uitvaart vorm wilt geven, zullen zij soms alternatieven aandragen. Omdat u bijvoorbeeld niet wist wat nog meer mogelijk was. Wij denken met u mee in lijn van uw dierbare. Was uw dierbare een echt buitenmens? Dan kan een ceremonie in de natuur heel mooi zijn. Natuurlijk beslist u wat mooi en passend is! Ons enige belang is om u het meest passende afscheid te bieden, zodat u met een goed gevoel terugkijkt.

Het afscheid van een kind vraagt om een totaal eigen aanpak. De Weerd Uitvaartverzorging heeft ervaring met het organiseren van een kinderuitvaart. Wilt u hier meer over weten? Dan verwijzen wij u graag naar onze pagina over de kinderuitvaart.

Na het afscheid

Wanneer het na de drukte rondom de uitvaart stil wordt, nemen wij contact met u op. Wanneer u hier behoefte aan heeft, spreken wij zo’n twee weken na de uitvaart af. Enerzijds om samen terug te blikken op de uitvaart en te horen hoe het met u gaat. Anderzijds om praktische zaken zoals een grafmonument of asbestemming en mogelijke bedankkaartjes te bespreken. Op onze pagina nazorg vindt u nog wat meer informatie over de periode na het afscheid.

Daarnaast ontvangt u van ons een uitnodiging om uw ervaring met De Weerd Uitvaartverzorging te delen. Deze beoordelingen vormen voor voor ons een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van onze dienstverlening en biedt ons natuurlijk een waardevolle bron voor verbeterpunten.

Een uitvaart in Salland

De Weerd Uitvaartverzorging kan uw uitvaart begeleiden, ongeacht óf, waar en hoe u bent verzekerd. De Weerd Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten in Salland, met name in Olst-Wijhe, Diepenveen, Deventer en omgeving. Ook daarbuiten helpen wij u graag.

Keuzevrijheid

Kies zelf wie uw uitvaart verzorgt, waar u ook bent verzekerd.

Heldere tarieven

Wij hanteren één tarief en u weet exact waar u aan toe bent.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van éénmalig €20,- bespaart u €450,- op uw uitvaart.

De mens centraal

“Persoonlijk contact is onze belangrijkste kwaliteit.”

Bij alles wat we doen staat de mens centraal. Maar nog veel belangrijker is onze persoonlijke benadering. Persoonlijk contact en ons inleven in de ander zien we dan ook als onze belangrijkste kwaliteiten. De mens staat immers centraal bij alles wat we doen.

Bij de Weerd Uitvaartverzorging is de uitvaart volledig in handen van één persoon. Samen met verschillende professionele partners zorgt uw uitvaartbegeleider voor een onderscheidende, stijlvolle en persoonlijke uitvaart. Deze uitvaartbegeleider is altijd uw aanspreekpunt; ook ‘s avonds en in het weekend. Zo weet u zeker dat wat u heeft bedoeld en afgesproken, ook zo wordt uitgevoerd. Zo kunnen wij u optimaal van dienst zijn en kunt u zich richten op wat voor u belangrijk is.

De Weerd Uitvaartverzorging

“Wij maken graag persoonlijk contact. Daar halen wij onze voldoening uit en dat zie je terug in ons werk.”