Lidmaatschap

Rouwverwerking kan ook samen

‘Rouw is geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden.’

Rouw is een hele normale reactie op het missen van een dierbaar persoon in uw leven. Soms komt u er in dit proces niet alleen uit. Rouwbegeleiding kan in dat geval helpend zijn.
Onze collega Hanneke van de Plassche biedt met In Liefde Loslaten rouwbegeleiding aan nabestaanden. Zij helpt u om een nieuwe balans in het leven te vinden. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de website van In Liefde Loslaten.

Hanneke schreef ook het boek Rouwe Kost, een handreiking bij verlies en rouw. In dit boek vindt u informatie, tips en ervaringsverhalen, afgewisseld met luchtige tekeningen en strips. Het boek kan een houvast zijn bij thema’s als rouw en sterven.

Hoe nu verder met leven?

Doorgaan met het ‘gewone’ leven kan slecht voelen of zelfs niet lukken. Voluit en betekenisvol leven na verlies, hoe moet dat? U kunt hiervoor terecht bij Jennie Schemmekes van Be in line in Wijhe. Zij geeft de workshop ‘Van overleven naar leven’.

 

Er wordt tijdens de workshop gewerkt vanuit een veilige en liefdevolle omgeving met mindfulness oefeningen en creatieve opdrachten. U leert omgaan met verdriet en herinneringen. U krijgt handvatten en inzichten om weer te kunnen genieten van het leven. Dit leidt tot meer stabiliteit. Kijk voor meer informatie op de website van Be in line.   

Gezamenlijke evaluatie naderhand

Na enkele weken kijken we met u graag terug op de uitvaart. Dat doen we persoonlijk. We willen graag weten wat u ervan vond en tevens kijken we met u vooruit naar wat er nog nodig is.

Maak een afspraak

© 2022 De Weerd Uitvaartverzorging. alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacy disclaimer | website: advice.nl